telefonköltség optimalizálás
 


módszer | előnyök | díjazás


Telekommunikációs-költség csökkentő szolgáltatás

A vállalati telekommunikációs rendszer kihívásai

Egy cég életében a mindennapos üzleti tevékenysége során a telekommunikációra, azon belül a beszéd alapú kommunikációra fordított költségek tetemes mértéket ölthetnek. Az internet rohamos térnyerésével sem csökken jelentősen a telefonálásra fordított idő, és az információk cseréjének leghatékonyabb módja továbbra is a személyes vagy telefonos kommunikáció. A magasba szökő telefonköltségek láttán minden vállalkozás vezetője szembesül a költséghatékonyság kérdésével, és reális elvárásként fogalmazódik meg a költségek optimális szinten tartása.

Mivel az élő beszéd az üzleti tevékenység alapfeltétele, a telefonköltségekre vonatkozó racionalizálási törekvések nem eredményezhetik a hang alapú kommunikáció kiszorítását vagy kiváltását e-mailekkel, illetve az információcsere más formáival. Sokkal hatékonyabb megoldás, ha a vállalat telefonálási szokásaihoz igazítja hozzá kommunikációs rendszerét. Ez adott esetben jelenthet nagyobb beruházásokat igénylő változtatásokat, vagy kisebb mértékű, több lépésben végrehajtott módosításokat, amelyek a telekommunikációs infrastruktúra minden elemét érinthetik, többek között a szolgáltatói rendszert és az eszközparkot is.

A hazai liberalizált telekommunikációs piacon egyre több alternatív távközlési szolgáltató jelenik meg és versenyez egymással számos kedvező konstrukciót kínálva. Egy cég tevékenysége, mérete, telefonálási szokásai szempontjából a megfelelő távközlési szolgáltató kiválasztása komoly szakmai tapasztalatokat igényel. Többek között azért, mert az egyes szolgáltatók nyilvános ajánlatai közötti különbségek csak a részletek elemzésével tárhatók fel és hagyományos módszerekkel nem lehet azokat összehasonlítani. A cég adottságaihoz legjobban illeszkedő távközlési partner és tarifarendszer megválasztásával jelentős költségmegtakarítás érhető el.

Ugyanilyen fontos, hogy megfelelő telekommunikációs eszközparkot üzemeltessenek, amely összhangban van a vállalat informatikai fejlesztési stratégiájával, ugyanakkor tökéletesen igazodik a cég alkalmazottainak telefonálási szokásaihoz. A telefonrendszer helyes irányba történő fejlesztése és a hívásirányok optimalizálása a költségek további mérséklődését eredményezi.

A telefonálási szokások azonban idővel változhatnak, és a költséghatékonyság megőrzése érdekében lehetséges, hogy a későbbiekben a telekommunikációs rendszerben, beleértve a szolgáltatói kört is, további módosításokat érdemes végrehajtani. A telefonálási szokások és költségek nyomon követése egy kontrolling rendszer használatával valósítható meg. Ezzel figyelemmel kísérhető az egyes munkatársak vagy vállalati részlegek telefonköltségének alakulása, a telefonálási szokások változása, és kiszűrhetők a magán célú beszélgetések költségei. A rendszer riportjainak elemzéséi értékes információkkal szolgálhatnak a további fejlesztésekhez.

A vállalatok sok esetben viszont nem rendelkeznek belső erőforrásokkal és telekommunikációs szakértelemmel, hogy a cég számára a legjobb megoldást választhassák ki. Azonban a helyesen kialakított rendszerrel tapasztalataink alapján 20-30%-os vagy ennél is nagyobb költségmegtakarítás érhető el.

 

A J. Grendel szakértő partner a telefonköltség csökkentésében

Cégünk széleskörű tapasztalatait felkínálva vállalkozik arra, hogy telefonköltség-csökkentő megoldásokat dolgozzon ki a kiadásaikat optimalizálni kívánók számára, és részt vegyen az elfogadott javaslatok végrehajtásában.

Célunk, hogy ügyfeleink érdekeit szem előtt tartva és velük együttműködve valósítsunk meg optimális eredményeket lehetővé tévő költségcsökkentő megoldásokat. Az önállóan kezdeményezett és levezényelt költségcsökkentést célzó projekteknek lehetnek érezhető hatásai, de általában nem érik el azt az eredményt, amelyet csak az átfogó, mindenre kiterjedő vizsgálat és cselekvési terv garantál. Miért válasszunk félmegoldásokat, mikor egy külső szakértő gondos segítségével sokkal jobb eredmények érhetők el?

Eddigi tapasztalataink alapján állíthatjuk, hogy az általunk javasolt változtatások, fejlesztések megvalósítását követően már az első hónapokban, a szokásos telefonszámla nagyságától függően, akár milliós nagyságrendű vagy 20-30%-os költségmegtakarítások is elérhetők.

 

Mit tartalmaz az EcoPhone telefonköltség-csökkentő szolgáltatás?

A telefonrendszer vizsgálata
  Az aktuális állapot megismerése érdekében szakembereink átvizsgálják a teljes telefonrendszert, így például a távközlési szolgáltatói szerződéseket, eszközparkot, stb. Saját fejlesztésű modellező szoftverünkkel összehasonlítjuk az ügyfelünknél alkalmazott tarifarendszereket és az egyébként nehezen összevethető szolgáltatói konstrukciókat.
   
A telefonálási szokások felmérése
  Mélyinterjúk segítségével és a hívásirányok elemzésével részletes képet rajzolunk fel a telefonálási szokásokról.
   
Átalakítási javaslatcsomag összeállítása
  Az átfogó vizsgálatot követően testre szabott javaslatokat dolgozunk ki a telefonköltségek optimalizálására. A javaslatcsomag figyelembe veszi a vállalat telefonrendszerrel kapcsolatos igényeit és a piaci lehetőségeket.
   
Részvétel a megvalósításban
  Szakértőink részt vesznek a javaslatok megvalósításának folyamatában is. Ügyfelünkkel együttműködve, felhasználva szakmai tapasztalatainkat versenyeztetjük a potenciális szolgáltatókat, beszállítókat, gyártókat, projektmenedzseri feladatokat látunk el
   
Utókövetés
  A megvalósítás után is figyelemmel kísérjük partnerünk telefonálási szokásainak alakulását és a piaci változásokat, kedvezőbb konstrukciók megjelenése esetén újabb javaslatot készítünk a költségek további csökkentésére.

Az EcoPhone szolgáltatás előnyei

Optimális díjcsomag és telekommunikációs eszközpark kiválasztása
  >>> Költségcsökkentés
   
Magán célú hívások csökkenése
  >>> Hatékonyságnövelés
   
Pontos és részletes kontrolling információk nyújtása a költségekről (pl. költségfelosztás)
  >>> Időmegtakarítás
   
Független tanácsadói tevékenység, amely nem kötődik egyik szolgáltatóhoz, gyártóhoz sem
  >>> Megbízhatóság

 

A szolgáltatás díjazása

Nincs előzetes tanácsadói díj
   
Síkerdíjas alapon dolgozunk: a szolgáltatás díja az elért megtakarítás egy része, ami a már megtakarított összegből fizetendő. Érdekünk, hogy minél több megtakarítást érjünk el, mert ez a sikerdíj alapja.
   
Garanciát vállalunk szolgáltatásunkra, ezért, ha megtakarítás nem éri el az 5%-ot, nem tartunk igényt ellenszolgáltatásra.

Ha Ön is szeretne látványos költségmegtakarítást elérni cége számára, kérjük, keressen fel bennünket, örömmel állunk rendelkezésére! Telefonon a 488-7493-as számon léphet kapcsolatba velünk, e-mailjét az info@jgrendel.com címen várjuk.